Roos/schilfers en een vette hoofdhuid/haar? Wij onthullen de oplossing.

Als u last heeft van roos/schilfers, weet dan dat u niet de enige bent. Hier onthullen we de no-nonsense gids die u nodig heeft om roos/schilfers te behandelen en ongewenste heropflakkeringen te voorkomen.

Waarom roos/schilfers en een vette hoofdhuid?

1) Malassezia restricta

Een van de grootste oorzaken van roos is een micro-organisme genaamd Malassezia restricta. Het teveel aan talg op een vette hoofdhuid is een voedingsbron voor dit micro-organisme. Na consumptie produceert de Malassezia restricta oliezuur. Dit zuur kan irriterend zijn voor de hoofdhuid en een snelle productie van huidcellen veroorzaken wat leidt tot roosschilfers, irritatie en roodheid.


2) Een gebrek aan vochtigheid

In de winter is er meestal minder vocht in de lucht, wat de huid kan uitdrogen en een toename van de talgproductie kan veroorzaken*. Aangezien Malassezia restricta leeft van talg kan dit ervoor zorgen dat de roos/schilfers erger worden.


Roos/schilfers en een vette hoofdhuid: Een eindeloze cyclus

Roos/schilfers worden gelinkt aan ongewenste micro-organismen die de hoofhuid koloniseren*** dus de sleutel tot het aanpakken van roos/schilfers op een vette hoofdhuid is de ongewenste schilfers manueel verwijderen van de hoofdhuid, de goede micro-organismen voeden en de hoofdhuid verzorgen. Ontdek het nieuwe Kérastase-gamma, Symbiose.

De Symbioseroutine voor een vette hoofdhuid

Symbiose is een nieuw gamma geformuleerd met drie belangrijke ingrediënten om roos/schilfers te behandelen.

1) Salicylzuur: werkt meteen om de ongewenste schilfers op te lossen met zijn vermogen om de hoofdhuid te exfoliëren en te reinigen.

2) Bifidus: aangezien we weten dat de ongewenste kolonisatie van micro-organismen op de hoofdhuid kan bijdragen tot roos/schilfers, is het van belang ons te concentreren op het voeden van een gezond ecosysteem, wat bifidus doet.

3) Piroctone olamine: naast bifidus regelt dit het onevenwicht in het microbioom, pakt het het ongewenste micro-organisme Malassezia restricta aan en voorkomt het roosschilfers.

Symbiose Ingredients

Het Symbiose-gamma bevat vier producten die ideaal zijn voor een vette hoofdhuid met roos/schilfers. Met Symbiose kunt u genieten van onmiddellijke voordelen en langdurige doeltreffendheid in combinatie met luxueuze verzorging.

Het hero-product: de Micro-Peeling Cellulaire. Exfoliërend met salicylzuur en plantaardige korrels van abrikozen- en arganzaadschalen. Samen maken ze de ongewenste schilfers los en verwijderen ze de schilfers.

  De Bain Pureté Anti-Pelliculaire shampoo is geformuleerd voor een vette hoofdhuid en bevat zowel salicylzuur om deze ongewenste schilfers aan te pakken als piroctone olamine om Malassezia restricta aan te pakken en verdere roos-/schilferproductie te voorkomen.

  Vaak als de huid gedehydrateerd is, produceert deze meer olie. Dus het voeden van hoofdhuid en haar zal de talgproductie helpen beperken. De Fondant Apaisant Essentiel is een conditioner die lipiden, plantaardige oliën en glycerine bevat om een geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren en het haar tegelijkertijd zacht en glanzend te maken. De formule bevat ook bifidus om een gezond ecosysteem van de hoofdhuid te ondersteunen.

Een geweldig product in de strijd tegen roos is het Sérum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif een krachtig nachtserum met het trio van roosbestrijdende ingrediënten: salicylzuur, bifidus en piroctone olamine. Dankzij de geleiachtige textuur is het gemakkelijk aan te brengen op de hoofdhuid en druppelt het niet.

+7 WEKEN EFFICIËNTIE TEGEN ROOS/SCHILFERS*

DE HOOFDHUIDBARRIÈRE IS GEVRIJWAARD.*

DE HOOFDHUID ZIET ER GEZONDER EN STERKER UIT**

* Klinische studie op 37 deelnemers, 4 weken gebruik
** Consumententest op 37 deelnemers en 94% van de consumenten is het ermee eens

Hoe weet ik of mijn hoofdhuid gezond is?

Ga naar het dichtstbijzijnde Kérastase-salon voor een professioneel advies over uw hoofdhuid. Onze salonteams zijn professioneel uitgerust om uw hoofdhuidproblemen te evalueren en u de beste producten en salonbehandelingen te helpen adviseren.

MAAK EEN AFSPRAAK BIJ UW SALON

Het is veel meer dan alleen de plaats om uw uitgroei bij te laten werken of af en toe uw haar te laten knippen. Maak een afspraak bij uw dichtstbijzijnde Kérastase salon voor een gratis gepersonaliseerde haardiagnose.