De wetenschap over glans

De wetenschap over glans

Glanzend haar is uitermate verleidelijk, maar kan zo moeilijk haalbaar zijn. Met Elixir Ultime hebben de wetenschappers bij Kérastase de kracht van glans aangewend om elk haar te infuseren met een zichtbare glans.

Het voelt soms aan als het verlies van een strijd bij het proberen om glanzend haar te bereiken en te behouden. Door warmtestyling, productresten, milieufactoren en andere stressfactoren kan het haar gemakkelijk dof en mat worden, een teleurstelling die vaak voorkomt voor diegenen die een meer glossy look verkiezen.

Maar glans steunt op wetenschap, en we zijn erin geslaagd dit geheim te doorbreken. We delen enkele inzichten die we hebben gebruikt om een iconisch product te creëren om de glans nog intenser te maken.

Twee soorten glans

Niet alle glans wordt op dezelfde manier gecreëerd. Wanneer het licht het haar bereikt, kan het twee soorten reflectie creëren: speculaire en diffuse. Een speculaire reflectie is symmetrisch, creëert een heldere, spiegelglans. Diffuse reflectie verspreidt het licht, verzwakt de intensiteit. De hoeveelheid van elke reflectie die u ziet hangt af van de toestand van het haar. Ruwe oppervlakken geven een meer diffuse reflectie, wat de reden is waarom beschadigd haar vaak dof lijkt.

De gulden ratio

Ideale glansomstandigheden geven een hoge ratio van speculaire tot diffuse reflectie, en Elixir Ultime werd uitgewerkt om die hoge ratio te bevorderen door de haarvezel onmiddellijk glad te maken en te voeden.

Vijanden van glans

Vuil

Vuil wordt op het haar afgezet in de vorm van stof of productresten en verhindert het haar om het licht te weerkaatsen waardoor het er dof en mat uitziet.

Talg

Natuurlijke talg van de hoofdhuid kan op het haar glijden wanneer het niet werd gewassen. Zo wordt het haaroppervlak verzadigd en vermindert het de capaciteit van het haar om intens te glanzen.

Vrienden van glans

Marula-olie

Gewonnen uit de zaden in de harde kern van vruchten uit de Marula-boom, biedt deze kostbare olie ongelooflijke hydraterende en voedende eigenschappen. Ze verzacht en maakt het haar glad, om een hoge lichtweerkaatsing te bevorderen, wat een intense glans geeft.

Camelia-olie

Rechtstreeks gewonnen uit de zaden van de Camelia Oleifera-bloem, wordt Camelia-olie in ruime mate geloofd voor haar voedende eigenschappen. Ze bevat in grote mate oleïnezuur, linolzuur en vitamine E, haar voedingsstoffen kunnen elk haartype verzachten en kalmeren en creëert de ideale voorwaarden voor hoogglans.

De wetenschap over glans

Glanzend haar is uitermate verleidelijk, maar kan zo moeilijk haalbaar zijn. Met Elixir Ultime hebben de wetenschappers bij Kérastase de kracht van glans aangewend om elk haar te infuseren met een zichtbare glans.

Locator ZOEK EEN SALON

Zoek een Kérastase-salon bij u in de buurt voor uw persoonlijke diagnose, salonrituelen en producten.